Sposób przygotowania:
Sałatka z natką selera i pietruszki
Ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki lub paski, dodajemy do ogórków, całość zasypujemy solą, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3-4 godziny, ogórki powinny puścić sok.
Do każdego słoika wkładamy po gałązce natki pietruszki i selera, ogórki odciskamy z nadmiaru soku i układamy w słoikach. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy poukładane ogórki, zakręcamy słoiki.
Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.
Do każdego słoika wkładamy po gałązce natki pietruszki i selera, ogórki odciskamy z nadmiaru soku i układamy w słoikach. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy poukładane ogórki, zakręcamy słoiki.
Pasteryzujemy przez 10 minut od momentu zagotowania.
SylaUla