Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków, papryki i cebuli do słoików
Ogórki myjemy i osuszamy, odcinamy końcówki i kroimy w cienkie plasterki., posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy.
W międzyczasie paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dodajemy do miski z ogórków, wlewamy ocet i olej, wsypujemy cukier i pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy.
Pasteryzujemy przez 15 minut.
W międzyczasie paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Pokrojone warzywa dodajemy do miski z ogórków, wlewamy ocet i olej, wsypujemy cukier i pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy.
Pasteryzujemy przez 15 minut.