Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z ogórkami, kapustą i papryką
Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście. Kroimy na pół i dokładnie ją myjemy. Następnie szatkujemy i solimy. Odstawiamy na pół godziny aby zmiękła i odciskamy z nadmiaru wody.
Marchew obieramy, myjemy ścieramy na tarce o grubych oczkach, ogórki kroimy w plastry, cebulę kroimy w cienkie piórka. Paprykę myjemy, wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę albo paski.
Wszystkie warzywa przekładamy do kapusty i mieszamy. Składniki zalewy przekładamy do garnka i zagotowujemy.
Następnie zalewamy nią warzywa, dokładnie mieszamy i gotujemy razem jeszcze około 2-3 minuty. Gorącą sałatkę wkładamy do wyparzonych, suchych słoików. Pasteryzujemy duże słoiki 15 minut, małe 10 minut.
Następnie dobrze dokręcamy i pozostawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego :)
Marchew obieramy, myjemy ścieramy na tarce o grubych oczkach, ogórki kroimy w plastry, cebulę kroimy w cienkie piórka. Paprykę myjemy, wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę albo paski.
Wszystkie warzywa przekładamy do kapusty i mieszamy. Składniki zalewy przekładamy do garnka i zagotowujemy.
Następnie zalewamy nią warzywa, dokładnie mieszamy i gotujemy razem jeszcze około 2-3 minuty. Gorącą sałatkę wkładamy do wyparzonych, suchych słoików. Pasteryzujemy duże słoiki 15 minut, małe 10 minut.
Następnie dobrze dokręcamy i pozostawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego :)