Sposób przygotowania:
Sałatka z oliwkami i tuńczykiem
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki usunąć nasienie i pokroić na cząstki.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Cebulę oczyścić, pokroić w słupki. Łodyżkę z selera naciowego umyć , drobno pokroić.
Oliwki i sałatkę z tuńczyka odsączyć z zalewy , tuńczyka rozdrobnić.
Przygotowane składniki przełożyć do salaterki.
Osobno przygotować sos, łącząc 2 łyżkami oleju winnego z łyżeczką musztardy, pieprzem i szczyptą soli.
Przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Cebulę oczyścić, pokroić w słupki. Łodyżkę z selera naciowego umyć , drobno pokroić.
Oliwki i sałatkę z tuńczyka odsączyć z zalewy , tuńczyka rozdrobnić.
Przygotowane składniki przełożyć do salaterki.
Osobno przygotować sos, łącząc 2 łyżkami oleju winnego z łyżeczką musztardy, pieprzem i szczyptą soli.
Przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać.