Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem zielonym
Sałatkę zieloną i kolorową opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty. Ogórki sałatkowe umyć i obrać lub pozostawić w skórce, następnie pokroić wzdłuż na cztery części i na plasterki.
Kapary osączyć z zalewy, rzodkiewki umyć pod bieżącą wodą i pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Szczypiorek umyć i pokroić drobno, ułożyć wszystkie składniki na talerzu, polać sosem francuskim, wymieszać. Ja podałam do drugiego dana.
Smacznego
Kapary osączyć z zalewy, rzodkiewki umyć pod bieżącą wodą i pokroić na cienkie plasterki lub półplasterki. Szczypiorek umyć i pokroić drobno, ułożyć wszystkie składniki na talerzu, polać sosem francuskim, wymieszać. Ja podałam do drugiego dana.
Smacznego