Sposób przygotowania:
Sałatka z pęczakiem, fetą i kurczakiem
Kurczaka kroimy w paski. Oprószamy go solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i podsmażamy na rumiano. Mięso po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Ogórka kroimy w kostkę. W między czasie jajka gotujemy na twardo. Kaszę pęczak gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do miski wkładamy wszystkie składniki, dodajemy posiekano drobno szczypior, pokruszony ser feta (zostawiamy trochę do dekoracji) i majonez, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Sałatkę wykładamy na półmisek i układamy w niej jajka pokrojone na ćwiartki. Posypujemy szczypiorem i resztą fety. Życzę smacznego ;)
misia5
Cukiereczek13