Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka z pęczaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna sałatka z pęczakiem, orzechowym winegretem i słodkimi pomidorkami.

Sałatka z pęczaku

Składniki:

Sałatka z pęczaku

 

 

  • 10 dag rukoli

 

  • 30 dag pomidorków koktajlowych

 

 

 

  • 2 łyżki octu winnego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pęczaku
Pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i ponownie odcedzamy. Warzywa dokładnie płuczemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Do oleju dodajemy ocet winny i miód oraz 10 połówek orzechów włoskich. Miksujemy dokładnie blenderem. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do kaszy dodajemy rukolę i pomidorki. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę posypujemy drobno posiekanymi orzechami.