Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarkami i jajkami
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Wrzucamy do miski. Por myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Wędlinę kroimy w jak najmniejszą kosteczkę ok. 3 mm. Do makaronu dorzucamy pokrojony por i szynkę, mieszamy. Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do pozostałych składników, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Pieczarki myjemy i obieramy. Parzymy we wrzątku ok. 5 minut. Odcedzamy dokładnie. Następnie kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez i mieszamy. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do sałatki i lekko mieszamy, żeby kosteczki jajek nie rozpadły się. Wierzch sałatki można udekorować ćwiartkami jajka lub prażoną cebulką.