Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarkami, porem i ryżem
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 5 minut, przecedzamy, a gdy przestygną, kroimy w kostkę.
Pora kroimy w plasterki. Ryż gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i przekładamy do miski. Kroimy w kostkę jajka oraz ogórki. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Łączymy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy.
Pora kroimy w plasterki. Ryż gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i przekładamy do miski. Kroimy w kostkę jajka oraz ogórki. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Łączymy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy.