Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka z dyni z pieczarkami i kapustą pekińską podana na ciepło to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem

Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej
Dynię obrać. Z dyni i papryki usunąć miąższ z nasionami, pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojony w krążki por i posiekany czosnek, wsypać dynię z papryką, pokrojone pieczarki, dusić przez 7-8 minut. Następnie dodać poszatkowaną kapustę, wymieszać, dusić przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, podawać.
Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojony w krążki por
Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej
Następnie dodać pozostałe składniki bez kapusty dusić 7-8 minut
Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej
Połączyć z poszatkowaną kapustą i dusić przez kilka minut
Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej
Przyprawić do smaku solą pieprzem i sosem sojowym