Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw na rukoli
Bakłażana pokroić na grube plastry a następnie w ćwiartki i oprószyć solą aby puścił sok. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w półplastry. Dynię również pokroić w grube plastry. Bakłażana osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie wszystkie pokrojone warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Warzywa skropic olejem i oprószyć przyprawą do sałatek i włoskimi ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż warzywa zmiękną i lekko się przyrumienią ok 20-25 minut. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Na talerzach ułożyć po garści rukoli. Następnie na rukoli ułozyc wystudzone upieczone warzywa. Na wierzchu rozkruszyć małe kawałeczki fety. Całośc posypać prażonym słonecznikiem i podawać.