Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonym burakiem, kaszą i mozzarellą
Umytego i osuszonego buraka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Gdy przestygnie, obieramy go i kroimy w dość drobną kostkę.
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia.
Ser mozarella kroimy w kostkę i dodajemy do buraka. Dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz ostudzoną kaszę.
Szpinak myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i dodajemy do reszty składników.
Sos sałatkowy łączymy z oliwą oraz pieprzem. Polewamy sałatkę i mieszamy.
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia.
Ser mozarella kroimy w kostkę i dodajemy do buraka. Dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz ostudzoną kaszę.
Szpinak myjemy, osuszamy, rwiemy na kawałki i dodajemy do reszty składników.
Sos sałatkowy łączymy z oliwą oraz pieprzem. Polewamy sałatkę i mieszamy.