Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonym kalafiorem
Kalafior dzielimy na różyczki, marynujeny w oliwie -z posiekaną papryczką chili, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku w 190 st.C ok.25 minut. Studzimy. Kroimy na mniejsze cząstki.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Boczek kroimy w kostkę, smażymy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Pomidorki kroimy na plasterki.
Natkę siekamy.
Wszystkie składniki łączymy w salaterce.
Robimy sos z oliwy, soku z cytryny, pokrojonej drobno mięty, soli, pieprzu. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Boczek kroimy w kostkę, smażymy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Pomidorki kroimy na plasterki.
Natkę siekamy.
Wszystkie składniki łączymy w salaterce.
Robimy sos z oliwy, soku z cytryny, pokrojonej drobno mięty, soli, pieprzu. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy.