Sposób przygotowania:
Sałatka kalafiorowa z fasolką szparagową
Kalafior obrać z liści, oczyścić . obgotować w osolonej wodzie, ale nie rozgotować. Ugotowany kalafior podzielić na różyczki.
Z fasolki szparagowej poobcinać końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miekkości.
Majonez połączyć ze śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać poszatkowany koper i wymieszać.
Wszystkie warzywa połączyć, dodać majonez ze śmietaną, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Podawać dobrze schłodzoną.
Z fasolki szparagowej poobcinać końcówki, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miekkości.
Majonez połączyć ze śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać poszatkowany koper i wymieszać.
Wszystkie warzywa połączyć, dodać majonez ze śmietaną, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Podawać dobrze schłodzoną.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Jest pyszna.;)