Sposób przygotowania:
Sałatka z pierożków tortellini i warzyw
Tortellini wrzucać na osoloną gotującą się wodę i gotować dowypłynięcia na wierzch. Suche pierożki gotować w/g zaleceń producenta . Odcedzić, ostudzić, przełożyć do głębokiej miski i skropić odrobiną oliwy by zapobiec sklejeniu się. Umyte cukinie i paprykę pokroić w cienkie plastry i podpiec z obu stron na patelni do grillowania. Przestudzić,a paprykę pokroić dodatkowo w kostkę. Wypłukać i osuszyć rukolę, ser żółty pokroić w drobną kostkę, pomidorki i oliwki przekroić na połówki. Przygotować sos sałatkowy. Do miseczki wlać ocet winny, dodać sól, dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać aż składniki połączą się. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane wcześniej warzywa dodać do pierożków , polać sosem sałatkowym, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku. Wierzch sałatki posypać serem. Sałatka najlepsza jest następnego dnia.
cris
Nie będę poprawiać przepisu,bo coś mi nie wychodzi ponowna edycja.
zbysiowa
Dopisane:)
elzbieta8960
jaNina