Sposób przygotowania:
Sałatka z pikantnym dressingiem
Rukolę myjemy, osuszamy.
Szynkę kroimy na mniejsze części.
Pomidorki koktajlowe myjemy, kroimy w plasterki.
Robimy dressing: czosnek kroimy drobno.
Musztardę łączymy z czosnkiem i oliwą, dodajemy odrobinę chili, sól, pieprz.
Składniki sałatki łączymy ze sobą w salaterce, polewamy sosem, mieszamy.
Całość posypujemy wiórkami parmezanu (startego za pomocą obieraczki do warzyw).
Szynkę kroimy na mniejsze części.
Pomidorki koktajlowe myjemy, kroimy w plasterki.
Robimy dressing: czosnek kroimy drobno.
Musztardę łączymy z czosnkiem i oliwą, dodajemy odrobinę chili, sól, pieprz.
Składniki sałatki łączymy ze sobą w salaterce, polewamy sosem, mieszamy.
Całość posypujemy wiórkami parmezanu (startego za pomocą obieraczki do warzyw).