Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorem, papryką, oliwkami i szynką
Sałaty myjemy i osuszamy.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Pomidora myjemy i kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy, kroimy każdą na 2 lub 3 części.
Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki.
Powyższe składniki przekładamy do salaterki.
Robimy sos: łączymy musztardę z sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz, a na koniec oliwę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sos dodajemy do sałatki, mieszamy.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Pomidora myjemy i kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy, kroimy każdą na 2 lub 3 części.
Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki.
Powyższe składniki przekładamy do salaterki.
Robimy sos: łączymy musztardę z sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz, a na koniec oliwę. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sos dodajemy do sałatki, mieszamy.