Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorów i ogórka kiszonego
Pomidory żółte opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę lub małe półplasterki.
Ogórki małosolne kiszone wyjąć ze słoika i osączyć, następnie zetrzeć na grubszej tarce.
Pomidory czerwone opłukać i pokroić w kostkę lub małe plasterki. Można pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Ułożyć składniki w salaterce lub na półmisku, wymieszać i przyprawić pieprzem, skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i dowolnymi dodatkami.
Ogórki małosolne kiszone wyjąć ze słoika i osączyć, następnie zetrzeć na grubszej tarce.
Pomidory czerwone opłukać i pokroić w kostkę lub małe plasterki. Można pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Ułożyć składniki w salaterce lub na półmisku, wymieszać i przyprawić pieprzem, skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Podawać do drugiego dania z ziemniakami i dowolnymi dodatkami.