Sposób przygotowania:
Sałatka z porem i kapustą pekińską
Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Białą część pora kroimy na pół i szatkujemy w paseczki średniej wielkości. Lekko zasalamy i odstawiamy na ok 20 min żeby warzywa zmiękły i puściły sok.
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce (grube oczka).
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do całości.
Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem.
Majonez wylewamy na sałatkę i dokładnie mieszamy. Jeżeli jest to konieczne to doprawiamy do smaku.
Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce (grube oczka).
Kukurydzę odcedzamy i wrzucamy do całości.
Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z majonezem.
Majonez wylewamy na sałatkę i dokładnie mieszamy. Jeżeli jest to konieczne to doprawiamy do smaku.