Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony
Rybę oczyszczamy, usuwamy łuski, płuczemy - osuszamy papierowym ręcznikiem. Z oliwy lub oleju (2 łyżki) soli, pieprzu, jarzynki i pietruszki w kostce (najlepiej świeżą) robimy marynatę w szklance. Nacieramy nią pstrąga i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 220*C . Do naczynia żaroodpornego, na blachę jak wolicie wlewamy dwie łyżki oleju wkładamy zamarynowanego pstrąga i zmniejszamy temperaturę do 200*C - pieczemy z termoobiegiem około 25 minut. Pstrąg powinien być gotowy, należy sprawdzić czy mięso jest białe, jeśli tak, rybka jest gotowa. Podajemy z sałatka, frytkami, ryżem lub warzywami.
msewka
Agiatis
Bez krojenia z chęcią się podziele:)