Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z wędzonym pstrągiem
Pstrąg to bardzo smaczna ryba. Z wędzonego pstrąga pozbywamy się wszystkich ości. Następnie dzielimy go na mniejsze części i wkładamy do naczynia.
Gotujemy jajka ( najlepsze są wiejskie ) na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na mniejsze części. Ogórki ( u mnie domowe ) kroimy w kostkę.
Odsączamy kukurydzę, natomiast czerwoną fasolę musimy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą.
Te składniki dodajemy do jajek i ryby. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na końcu kroimy cienki szczypiorek i również go dodajemy. Przyprawiamy solą i pieprzem czarnym mielonym. Pod koniec dodajemy śmietanę oraz majonez.
Całość dokładnie i zarazem delikatnie mieszamy.
Gotujemy jajka ( najlepsze są wiejskie ) na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na mniejsze części. Ogórki ( u mnie domowe ) kroimy w kostkę.
Odsączamy kukurydzę, natomiast czerwoną fasolę musimy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą.
Te składniki dodajemy do jajek i ryby. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na końcu kroimy cienki szczypiorek i również go dodajemy. Przyprawiamy solą i pieprzem czarnym mielonym. Pod koniec dodajemy śmietanę oraz majonez.
Całość dokładnie i zarazem delikatnie mieszamy.