thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Książka Kucharska: Cytrusowe sałatki

Sałatka z wędzonym pstrągiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna roszponka z wędzonym pstrągiem i grapefruitem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki:

Sałatka z wędzonym pstrągiem

 

  • 100 g wędzonego pstrąga,
  • 3 garści roszponki
  • 1 słodki grapefruit
  • 1/2 cebulki czerwonej
  • 10 pomidorki koktajlowe
  • parmezan
  • słonecznik łuskany
  • sok z mandarynki
  • oliwa extra vergin
  • sól
  • pieprz
  • mięta
  • lub sos sałatkowy Fit up! ( włoski)

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędzonym pstrągiem
Filet z pstrąga podzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy. Można użyć sosu sałatkowego Fit up (włoski z truskawką)

Tagi:

sosy pstrąg