Sposób przygotowania:
Sałatka z łososiem, kaszą i serem pleśniowym
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy al dente w posolonej wodzie. Odcedzamy, a kiedy przestygnie, przekładamy do dużego naczynia.
Soczewicę odsączamy dokładnie z zalewy. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Ser pleśniowy oraz pomidory kroimy w kostkę.
Sałatę lodową płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Łączymy wszystkie składniki.
Dodajemy sos sałatkowy wymieszany z oliwą z oliwek. Przyprawiamy pieprzem i mieszamy.
Soczewicę odsączamy dokładnie z zalewy. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Ser pleśniowy oraz pomidory kroimy w kostkę.
Sałatę lodową płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Łączymy wszystkie składniki.
Dodajemy sos sałatkowy wymieszany z oliwą z oliwek. Przyprawiamy pieprzem i mieszamy.