Sposób przygotowania:
Sałatka z rabarbarem, serem i rodzynkamiKrok 1:
Rabarbar oczyszczamy i kroimy w małe kawałki. Wrzucamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Polewamy miodem i mieszamy. Pieczemy ok 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Krok 2:
Rodzynki wsypujemy do miski i zalewamy wodą. Odstawiamy na ok 20 minut. Następnie dokładnie odcedzamy. Orzechy kroimy w mniejsze części i prażymy na suchej patelni. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3:
Oliwę na sos wlewamy do szklanki. Dodajemy musztardę, miód oraz sól, pieprz i przyprawę do sałatek do smaku. Mieszamy. Odstawiamy na 15 minut.
Krok 4:
Sałatę myjemy i osuszamy. Przekładamy do salaterki. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, upieczony rabarbar, rodzynki i orzechy. Lekko mieszamy. Całość polewamy sosem.
Smacznego!