Sposób przygotowania:
Sał. z arbuza z porzeczkami i rabarbarem
Arbuz umyć, dobrze osuszyć. Odkroić czapeczkę na wysokości około 3/4 arbuza. Następnie łyżeczką wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. W skorupie wyciąć ozdobny wzorek i odstawić na bok, ponieważ posłuży nam za miskę.Pozostałe warzywa porządnie umyć i osuszyć. Z moreli i nektaryny wyciągnąć pestkę a owoc pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do miski z arbuzem. Banan obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko obrać i pozbawić nasion i pokroić w dużą kostkę. Rabarbar obrać i pokroić w plasterki wielkości około 2-3 mm. Dodać do miski. Porzeczki obrać z gałązek i także przełożyć do miski.Dodać miód, sok z cytryny oraz ekstrakt i dobrze wymieszać. Sałatkę przełożyć do miski z arbuza, to co zostanie przełożyć do pucharków. Można podawać od razu ale najlepiej smakuje po 2-3 godzinnym schłodzeniu. Zapraszam i smacznego!
mysza75
Ela Dz
zbysiowa
monikaT83
edytaha