2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Kolorowa pełna witamin ze wspaniałym olejem z pestek moreli -jak się bowiem okazuje to jeden z najzdrowszych tłuszczów niezastąpiony! jego aromat wspaniale podkreślił smak tej sałatki.

Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli

Składniki:

Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli

 

  • 1 opakowanie miksu sałat z roszponką
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 20 dag pomidorków cherry
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 ogórka szklarniowego

 

  • Sos:
  • 1 łyżka oleju z pestek moreli
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • grubo mielony pieprz czarny do smaku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką i olejem z pestek moreli
Mieszankę miksu sałat wsypujemy do miski. Paprykę wydrążamy z nasion kroimy w cienkie paseczki tak samo czerwoną cebulę.Mozzarellę osaczamy z zalewy i kroimy w kostkę, tak samo ogórka szklarniowego,pomidorki cherry dzielimy na połówki. Mieszamy w misce. Przygotowujemy sos: Ocet winny ucieramy z olejem z pestek moreli doprawiamy do smaku cukrem, szczyptą soli oraz pieprzem grubo mielonym. Sałatkę skrapiamy sosem przed podaniem.Podajemy zgodnie ze swoimi upodobaniami. 

Tagi:

sosy sałata