Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ugotowaniu ostudzić i obrać.
Rukolę i sałatę opłukać i osuszyć. Włożyć do miski. Na sałatę ułożyć pokrojone jajka i ćwiartki pomidora. Rzodkiewkę umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki i ułożyć w miseczce. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać zaraz po przygotowaniu polane oliwą.
Udekorować listkami bazylii.
Rukolę i sałatę opłukać i osuszyć. Włożyć do miski. Na sałatę ułożyć pokrojone jajka i ćwiartki pomidora. Rzodkiewkę umyć i osuszyć. Pokroić na plasterki i ułożyć w miseczce. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać zaraz po przygotowaniu polane oliwą.
Udekorować listkami bazylii.