Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i mozzarellą
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Jeden ziemniak zgnieść widelcem.
Rukolę opłukać, osuszyć, większe liście pokroić na pół. Mozzarellę pokroić w plasterki, następnie w paseczki.
Rosół wymieszać z cebulą, czosnkiem, pieprzem, octem i oliwą. Dodać zgnieciony widelcem ziemniak, dokładnie wymieszać.
Plasterki ziemniaków, mozzarellę i listki rukoli ułożyć na przemian na dużym talerzu. Polać przygotowanym sosem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Rukolę opłukać, osuszyć, większe liście pokroić na pół. Mozzarellę pokroić w plasterki, następnie w paseczki.
Rosół wymieszać z cebulą, czosnkiem, pieprzem, octem i oliwą. Dodać zgnieciony widelcem ziemniak, dokładnie wymieszać.
Plasterki ziemniaków, mozzarellę i listki rukoli ułożyć na przemian na dużym talerzu. Polać przygotowanym sosem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.