Sposób przygotowania:
Sałatka z rukoli, sera sałatkowego, gruszki
Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym. Cebulę obieramy z łusek i kroimy na półplastry, rozdzielamy. Ser przekłądamy na cedzaki odsączamy, kroimy w kostkę.
Paprykę kroimy w kostkę. Gruszkę myjemy i obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie
w plasterki. Składniki na sos mieszamy.
Do salaterki przekładamy odsączoną z wody rukolę i wkładamy kolejne warstwy : pokrojoną gruszkę, cebulę, ser kanapkowy, paprykę. Polewamy sosem i oprószamy przyprawami.
Paprykę kroimy w kostkę. Gruszkę myjemy i obieramy i kroimy na ćwiartki, a następnie
w plasterki. Składniki na sos mieszamy.
Do salaterki przekładamy odsączoną z wody rukolę i wkładamy kolejne warstwy : pokrojoną gruszkę, cebulę, ser kanapkowy, paprykę. Polewamy sosem i oprószamy przyprawami.