Sposób przygotowania:
sałatka z rukoli z ziołowymi grzankami
Rukolę opłukać, osączyć na sicie. Szynkę pokroić na cienkie paseczki. Ser kozi pokroić na kawałki. Bułkę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać razem z oliwą, dodać zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. W utworzonej mieszance zanurzyć pokrojoną w kostkę bułkę. Dokładnie namoczyć i włożyć na blachę do pieczenia, piec do uzyskania złocistego koloru (można też ewentualnie usmażyć na patelni). 2 łyżki octu balsamicznego wymieszać z sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Do miski włożyć rukolę, ser kozi i szynkę, wymieszać, polać dresiingiem i ponownie wymieszać. Posypać grzankami.