Sposób przygotowania:
Sałatka z rukwi wodnej i cykorii
Rozdziel liski z główek cykorii, usuń gniazda nasienne z jabłek i pokroj je na półplasterki. Nie obieraj ich ze skórki. Dla lepszego efektu wizualnego użyj jabłka z czerwoną skórką. Daktyle pokroj w paseczki, umyj rukiew wodną. Posiekaj natkę pietruszki i poobrywaj listki mięty. Wymieszaj te składniki. Przygotuj sos mieszając sok z cytryny, oliwę z oliwek i ocet winny. Możesz je wlać do słoiczka, zakręcić pokrywkę i wstrząsać aż do uzyskania sosu. Polej sosem sałatkę i natychmiast podawaj. Nie trzymaj jej w lodówce bo rukiew wodna szybko zamieni się w zwiędłą masę.
evita0007
Z_kuchni_i_ogrodu
Bardzo się cieszę że przepis się podobał. Sałatka jest pyszna. Pozdrawiam serdecznie.