Sposób przygotowania:
Salatka z ryby i ziemniaków
Bialą fasolę umyć i zalać zimną wodą i odstawić najlepiej na calą noc. Następnie osączyć i przlożyć do garnka. Zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Ziemniaki wyszorować i gotować 20iminut następnie odcedzić. Obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w paseczki. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Filety zalać zimną wodą i odstawić na ok. 10 minut. Następnie trzeba je odcedzić osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Jablka i ogórki konserwowe też pokroić w kosteczkę taką samą jak paprykę. Przygotować sos: ocet, oliwę, musztardę i cukier wymieszać z vegetą. Do miseczki przelożyć ziemniaki, fasolkę cebulą, jablko, ogórka, paprykę i kawalki śledzia. Dodać porcje sosu. Udekorować koperkiem i podawać.... Smacznego...