Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Sałatka z ryżem i krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sałatka z ryżem i krewetkami

Sałatka z ryżem i krewetkami

Składniki:

Sałatka z ryżem i krewetkami

 

  • 15 dag ryżu długoziarnistego, ugotowanego
  • 20 dag krewetek, oczyszczonych, gotowanych
  • 10 dag rzodkiewek, pokrojonych w plastry
  • ½ cebuli, posiekanej
  • szczypior, posiekany
  • 170 ml majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem i krewetkami

Krewetki dusimy kilka minut na maśle, studzimy. Mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami.