Sposób przygotowania:
Sałatka z sałaty, rzodkiewki i kukurydzy
Pomidory myję dokładnie i kroję na niewielkie cząstki. Rzodkiewki myję i kroję w cienkie krążki. Sałatę myję, osuszam dokładnie i kroję na mniejsze kawałki. Kukurydzę odcedzam i osączam z zalewy.
Na półmisek wykładam pokrojoną sałatę, ćwiartki pomidorów, kukurydzę i plasterki rzodkiewek.
Przygotowuję sos: Ząbki czosnku obieram i przeciskam przez praskę. W miseczce mieszam majonez, jogurt, curry, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Ułożone na półmisku warzywa polewam sosem.
Od razu podaję.
Na półmisek wykładam pokrojoną sałatę, ćwiartki pomidorów, kukurydzę i plasterki rzodkiewek.
Przygotowuję sos: Ząbki czosnku obieram i przeciskam przez praskę. W miseczce mieszam majonez, jogurt, curry, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Ułożone na półmisku warzywa polewam sosem.
Od razu podaję.