Sposób przygotowania:
Sałatka z serem meksykańskim
Sałatę lodową kroję na drobne kawałki i rozkładam na 4 talerze. Fasolkę wykładam na sitko i opłukuję z sosu, następnie rozdzielam na 4 równe części i kładę na sałatę. Pomidorki koktajlowe myję i kroję na połówki, rozkładam na talerzach. Ser kroję na bardzo drobne kawałki (można również chwilę wcześniej zmrozić i zetrzeć na grubej tarce), dzielę na 4 części i kładę na pomidorkach. Ogórka myję i obieram a następnie przy użyciu obieraczki do warzyw robię paseczki obracając ogórka wokół, paseczki układam na górze tworząc kopczyk. Posypuję odrobiną pietruszki Przygotowuję sos winegret (z proszku, choć polecam swojski) i polewam na każdą porcję po 2 łyżki. Smacznego!