Sposób przygotowania:
Sałatka z sosem czosnkowym
Sałatkę lodową przemyć i podzielić rękami na mniejsze części. Pomidory koktajlowe ( czerwone albo żółte) dobrze umyć i przekroić na pół. Pieczarki obrać, przemyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, popłukać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Ogórek również pokroić w kostkę, ale trochę większą. Natkę szczypiorku przemyć, drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą.SOS: Czosnek dzielimy na ząbki i każdy ząbek dobrze obrać i opłukać. Obrane ząbki czosnku dobrze strzeć na tarce o małych oczkach. Pół szklanki majonezu wymieszać z pół szklanki jogurtu naturalnego i dodać do tego starty czosnek. Z cytryny wycisnąć sok, a następnie dodać go do sosu. Wszystko razem dobrze wymieszać, a na koniec sos doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Gotowym sosem polać sałatkę.