Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką wg bietka
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Kapuste pekińską szatkujemy. Jajka, pomidory, szynkę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Składniki układamy warstwami i na każdej warstwie dajemy po troszeczkę sosu tatarskiego. Kolejność układania warstw: kapusta pekińska + sos tatarski + ogórki + sos tatarski + pomidory + sos tatarski + szynka + sos tatarski + jajka + sos tatarski + żółty ser + sos tatarski i ozdabiamy sałatkę najlepiej tymi produktami , które znajdują sie w sałatce.
Składniki układamy warstwami i na każdej warstwie dajemy po troszeczkę sosu tatarskiego. Kolejność układania warstw: kapusta pekińska + sos tatarski + ogórki + sos tatarski + pomidory + sos tatarski + szynka + sos tatarski + jajka + sos tatarski + żółty ser + sos tatarski i ozdabiamy sałatkę najlepiej tymi produktami , które znajdują sie w sałatce.