Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, pieczarek, warzyw i kiełbasy
Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody, przelewamy zimną wodą.
Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroimy na plasterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Tortellini i pokrojone składniki ( 1 łyżkę szczypiorku zostawiamy do dekoracji ) przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy rozmarynem i pokrojonym szczypiorkiem.
Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Kiełbasę kroimy na plasterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, kroimy na drobno. Tortellini i pokrojone składniki ( 1 łyżkę szczypiorku zostawiamy do dekoracji ) przekładamy do miski i dodajemy jogurt naturalny, majonez oraz przyprawy. Mieszamy.
Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy rozmarynem i pokrojonym szczypiorkiem.