Sposób przygotowania:
sałatka z tuńczykiem 5
1. Opłukujemy sałatę, osuszamy i rwiemy na drobniejsze kawałki (ważne jest aby to była sałata lodowa lub ewentualnie kapusta pekińska nie może to być masło wtedy całkiem straci smak) 2. kroimy ogórki, i pomidory w kostkę, wielkość zależy od upodobania, wrzucamy do sałaty i solimy 3. Cebulkę szatkujemy na drobne prążki i dorzucamy do sałaty. 4. dodajemy groszek i kukurydze, wsypujemy pół przyprawy do sosów, wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na talerze lub dajemy do jakiegoś dużego naczynia aby warstwa sałaty nie była bardzo gruba. 5. Odciskamy tuńczyka i kładziemy równomiernie na całej na sałatce już nie mieszając. SOS: jogurt mieszamy z sosem (można wsypać go więcej niż jeden), wyciśniętym czosnkiem, i dodajemy szczyptę przyprawy gyros. Można go jeszcze posolić chociaż jak dla mnie sos jest już sam w sobie wystarczająco słony. SMACZNEGO