Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z tuńczykiem i kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z tuńczykiem i kalafiorem

Składniki:

sałatka z tuńczykiem i kalafiorem

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • pół dużego kalafiora lub 1 mały,
  • 3 jajka, 2 ogórki swieże,
  • 3 pomidory,
  • kilka grzybków marynowanych (niekoniecznie),
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z tuńczykiem i kalafiorem
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Ogórki, grzybki, pomidory pokroić. Wymieszać z tuńczykiem i majonezem. Doprawić do smaku sola i pieprzem.