Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka i warzyw
Sałatę umyć, osączyć na sicie, porwać na mniejsze kawałki.
Ogórki umyć, osączyć, pokroić ze skórką w plastry.
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cząstki
Pomidory umyć, pokroić na ósemki.
Tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić widelcem.
SOS DO SAŁATKI
Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać ocet i oliwę, zmiksować.
Doprawić sos solą, pieprzem i cukrem.
Do salaterki położyć sałatę i ogórka, zalać sosem.
Następnie ułożyć pomidory, posypać cebulką.
Kukurydzę odlać z zalewy, osączyć dodać do pomidorów.
Na kukurydzę wyłożyć rozdrobnionego tuńczyka.
Sałatkę udekorować jajkami
Ogórki umyć, osączyć, pokroić ze skórką w plastry.
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cząstki
Pomidory umyć, pokroić na ósemki.
Tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić widelcem.
SOS DO SAŁATKI
Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać ocet i oliwę, zmiksować.
Doprawić sos solą, pieprzem i cukrem.
Do salaterki położyć sałatę i ogórka, zalać sosem.
Następnie ułożyć pomidory, posypać cebulką.
Kukurydzę odlać z zalewy, osączyć dodać do pomidorów.
Na kukurydzę wyłożyć rozdrobnionego tuńczyka.
Sałatkę udekorować jajkami