kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To chyba najszybsza i najłatwiejsza sałatka świata.... a smak doskonały. Można ja także z powiedzeniem jeść jako pastę tuńczykową do pieczywa.

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • około 20-30 ciemnych oliwek
  • 2 małe czerwone cebule
  • pół słoika majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy. Tuńczyka najlepiej wybrać takiego gdzie są widoczne kawałki mięsa kawałkach a nie zmielonego na papkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę, oliwki przekroić na pół (wa razie potrzeby usunąć pestki). Połączyć składniki. Dodać majonez. Doprawić do smaku, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.