MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolą doskonała na szybką kolację

Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 ogórki kwaszone
  • puszka czerwonej fasoli
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli
Odsączamy czerwoną fasolę i przekładamy do salaterki. Następnię odsączany tuńczyka i dodajemy do czerwonej fasoli. Dodajemy łyżeczkę musztardy oraz łyżkę oliwy z oliwek i doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Sałatki nie trzeba dosalać, bo słona jest ryba oraz ogórki kiszone. Mieszamy. Ogórki kroimy na talarki i dodajemy do sałatki. Wszystko mieszamy i przekładamy na miseczki. Każdą porcję posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.
Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli
Tuńczyka i fasolkę odsączamy i mieszamy razem
Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli
Dodajemy musztardę, oliwę i kolorowy pieprz
Sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli
Dodajemy pokrojone w talarki ogórki kiszone

Tagi:

sosy fasola