Sposób przygotowania:
Spaghetii a’la bolognese
1. Spaghetii gotujemy według instrukcji na opakowaniu
2. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy do miękkości i dodajemy sól, pieprz i opcjonalnie mieszankę suszonych warzyw i wszystko blendujemy.
3. Cebulę i czosnek podsmażamy i dodajemy pokrojone pomidory i smażymy do uzyskania sosu, pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz, paprykę czerwoną, bazylię, oregano i tymianek.
4. Ugotowany makaron przekładamy do sosu pomidorowego i mieszamy wszystko.
5. Przekładamy wymieszany makaron z sosem na talerz i dodajemy zblendowane pieczarki i posypujemy serem.
2. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy do miękkości i dodajemy sól, pieprz i opcjonalnie mieszankę suszonych warzyw i wszystko blendujemy.
3. Cebulę i czosnek podsmażamy i dodajemy pokrojone pomidory i smażymy do uzyskania sosu, pod koniec smażenia dodajemy sól, pieprz, paprykę czerwoną, bazylię, oregano i tymianek.
4. Ugotowany makaron przekładamy do sosu pomidorowego i mieszamy wszystko.
5. Przekładamy wymieszany makaron z sosem na talerz i dodajemy zblendowane pieczarki i posypujemy serem.