Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem kolorowa
Jajka gotujemy na twardo, pomidory kroimy na księżyce. Ogorki myjemy osuszamy i kroimy w paski, papryke kroimy w paski, sałate lodową kroimy rowniez na paski. Gdy jajka wystygną obieramy myjemy i kroimy na plastry. Pokrojona satate wykladamy na caly talerz, naspepnie układamy po kolei warzywa. Najpierw na satate układamy pomidory, nastepnie plastry jajek, pozniej ogorek z paryka a na koniec ukladamy kulki tunczyka, odsaczonego z sosu. Całość posypujemy pieprzem. Nastepnie robimy sos vinegret : 4 łyżki octu mieszamy z 6 łyzkami oleju i dodajemy musztarde, wszystko dokladnie mieszamy przyprawiamy sola pieprzem. Gdy sos jest za kwaśny dodaj szczypte cukru. Satatke polewamy sosem po podaniu wg uznania. Smacznego