Sposób przygotowania:
Sałatka z twarożkiem
Jajka gotujemy na twardo,studzimy, obieramy i kroimy w większą kostkę. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w cienkie piórka, a szynkę w słupki. Kapustę, cebulę i szynkę mieszamy.doprawiamy do smaku.
Rozkładamy na dwa albo trzy talerzyki. Wykładamy na to przygotowane jajka. Pomidory kroimy w większą kostkę i obsypujemy jajka. Całość zasypujemy twarożkiem, oprószamy solą i pieprzem.
Na wierzch łyżeczką nakładamy śmietanę.Może też to być jogurt czy majonez.
Rozkładamy na dwa albo trzy talerzyki. Wykładamy na to przygotowane jajka. Pomidory kroimy w większą kostkę i obsypujemy jajka. Całość zasypujemy twarożkiem, oprószamy solą i pieprzem.
Na wierzch łyżeczką nakładamy śmietanę.Może też to być jogurt czy majonez.