Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Sałatka z warzyw mieszanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

talerz pełen kolorowych rozmaitości

Sałatka z warzyw mieszanych

Składniki:

Sałatka z warzyw mieszanych

 

  • kapusta, jabłka, cebula, por, marchewka, pietruszka, seler, groszek z puszki, ogórek świeży lub kiszony)
  • zielenina
  • sok cytrynowy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • cukier
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw mieszanych
Twarde, korzeniowe warzywa zetrzeć. Liściaste drobno posiekać. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku, wymieszać ze śmietaną i olejem.