Sposób przygotowania:
Tajska sałatka z wołowiną
Rostbef natrzyj solą i pieprzem, upiecz na krwisto w 180°C przez 15 min. Wystudź.
Pokrój w bardzo cieniutkie paseczki. Kapustę poszatkuj.
Z wody (150 ml) i cukru ugotuj syrop, wystudź. Dodaj posiekany imbir, czosnek, bazylię, miętę, kolendrę, trawkę cytrynową, listek cytrynowy i wino mirin. Ogórka pokrój w skośne półplastry, dymkę w słupki – dodaj do kapusty. Całość posyp mieszanką przyprawową Kamis Fit up!. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z syropem i przypraw solą i pieprzem. Podaj sałatkę udekorowaną kiełkami.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Pokrój w bardzo cieniutkie paseczki. Kapustę poszatkuj.
Z wody (150 ml) i cukru ugotuj syrop, wystudź. Dodaj posiekany imbir, czosnek, bazylię, miętę, kolendrę, trawkę cytrynową, listek cytrynowy i wino mirin. Ogórka pokrój w skośne półplastry, dymkę w słupki – dodaj do kapusty. Całość posyp mieszanką przyprawową Kamis Fit up!. Pomidora obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj z syropem i przypraw solą i pieprzem. Podaj sałatkę udekorowaną kiełkami.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
czerwona papryczka
Gość