Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonymi szparagami
Podane składniki wystarcza na przygotowanie dwóch porcji sałatki.
Przygotować szparagi. Odłamać zdrewniałe końce i ugotować al'dente, wystudzić.
Szpinak wymieszać z rukolą. Na każdym talerzu ułożyć po garści listków.
Szparagi pokroić na kawałki a pomidorki przekroić na pół i ułożyć na listkach szpinaku i rukoli.
Całość posypać pokruszoną fetą. Skropić olejem oraz sosem balsamicznym i od razu można podawać.
Przygotować szparagi. Odłamać zdrewniałe końce i ugotować al'dente, wystudzić.
Szpinak wymieszać z rukolą. Na każdym talerzu ułożyć po garści listków.
Szparagi pokroić na kawałki a pomidorki przekroić na pół i ułożyć na listkach szpinaku i rukoli.
Całość posypać pokruszoną fetą. Skropić olejem oraz sosem balsamicznym i od razu można podawać.