Sposób przygotowania:
Sałatka ze szparagami i mozzarellą
Szparagi płuczemy, osuszamy i odłamujemy końcówki.
Na patelni podgrzewamy oliwę, wkładamy szparagi i smażymy przez 10 minut. Pod koniec dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i chwilę przesmażamy razem. Solimy i oprószamy płatkami chili.
Na talerzu układamy listki rukoli i szpinaku, na nich kładziemy szparagi i kulki mozzarelli. Wszystko solimy i skrapiamy oliwą.
Na patelni podgrzewamy oliwę, wkładamy szparagi i smażymy przez 10 minut. Pod koniec dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i chwilę przesmażamy razem. Solimy i oprószamy płatkami chili.
Na talerzu układamy listki rukoli i szpinaku, na nich kładziemy szparagi i kulki mozzarelli. Wszystko solimy i skrapiamy oliwą.