Sałatka ze szparagami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sezon szparagowy w pełni, dziś więc kolejny pomysł na ich wykorzystanie w daniu. Sałatkę możemy podawać na ciepło lub na zimno.

Sałatka ze szparagami i mozzarellą

Składniki:

Sałatka ze szparagami i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagami i mozzarellą
Szparagi płuczemy, osuszamy i odłamujemy końcówki.

Na patelni podgrzewamy oliwę, wkładamy szparagi i smażymy przez 10 minut. Pod koniec dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i chwilę przesmażamy razem. Solimy i oprószamy płatkami chili.

Na talerzu układamy listki rukoli i szpinaku, na nich kładziemy szparagi i kulki mozzarelli. Wszystko solimy i skrapiamy oliwą.